Waar blijft de vrijheid om te kijken wanneer ik wil?

Door Droefsnoet op woensdag 6 mei 2015 14:38 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 3.678

Zondagnacht was het weer zo ver. Diep in de nacht stormden mannen mijn huis binnen en renden richting mijn slaapkamer. Met flink kabaal maakten ze me wakker om me vervolgens uit bed te trekken waarna ze mij dwongen om plaats te nemen op mijn bureaustoel. Of ik even meteen de laatste aflevering van Games of Thrones wilde downloaden. Nouja van willen was geen sprake, want er waren stevige consequenties als ik het niet deed. Stevige consequenties.

En deze mannen stormen vaker mijn huis binnen. Dat gebeurt nou eenmaal als je Amerikaanse series volgt. Je bent verplicht om deze meteen te kijken, nadat die in Amerika zijn uitgezonden. Als je dat niet doet... tja je kunt het wel raden wat er dan gebeurt.

Met weemoed denk ik aan de geruchten die ik heb gehoord over "on demand". Dat je programma's kan kijken wanneer je het zelf wilt. Wat een vrijheid zou dat zijn zeg. Gewoon kijken wanneer je echt zelf wilt. Niet langer vast aan de programmering van de Nederlandse of (eigenlijk vooral!) de Amerikaanse zenders.

Kun je het voorstellen? Dat niet langer mensen je huis binnendringen om er voor te zorgen dat je meteen de nieuwste aflevering gaat kijken. Dat je dat gewoon een week, maand of zelfs jaar later doet. Dat een serie kijken niet langer een verplichting is, maar een vrije keuze.

Wat een utopie zou dat zijn. Ik mag daar graag over dromen.

Maar vannacht krijg ik weer bezoek. Word ik weer vanuit mijn slaap ontwaakt door mannen die met potten en pannen naast mijn bed staan. Ik zou eens niet meteen Arrow zien. Verschrikkelijk.