Waar blijft de vrijheid om te kijken wanneer ik wil?

Door Droefsnoet op woensdag 6 mei 2015 14:38 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 3.636

Zondagnacht was het weer zo ver. Diep in de nacht stormden mannen mijn huis binnen en renden richting mijn slaapkamer. Met flink kabaal maakten ze me wakker om me vervolgens uit bed te trekken waarna ze mij dwongen om plaats te nemen op mijn bureaustoel. Of ik even meteen de laatste aflevering van Games of Thrones wilde downloaden. Nouja van willen was geen sprake, want er waren stevige consequenties als ik het niet deed. Stevige consequenties.

En deze mannen stormen vaker mijn huis binnen. Dat gebeurt nou eenmaal als je Amerikaanse series volgt. Je bent verplicht om deze meteen te kijken, nadat die in Amerika zijn uitgezonden. Als je dat niet doet... tja je kunt het wel raden wat er dan gebeurt.

Met weemoed denk ik aan de geruchten die ik heb gehoord over "on demand". Dat je programma's kan kijken wanneer je het zelf wilt. Wat een vrijheid zou dat zijn zeg. Gewoon kijken wanneer je echt zelf wilt. Niet langer vast aan de programmering van de Nederlandse of (eigenlijk vooral!) de Amerikaanse zenders.

Kun je het voorstellen? Dat niet langer mensen je huis binnendringen om er voor te zorgen dat je meteen de nieuwste aflevering gaat kijken. Dat je dat gewoon een week, maand of zelfs jaar later doet. Dat een serie kijken niet langer een verplichting is, maar een vrije keuze.

Wat een utopie zou dat zijn. Ik mag daar graag over dromen.

Maar vannacht krijg ik weer bezoek. Word ik weer vanuit mijn slaap ontwaakt door mannen die met potten en pannen naast mijn bed staan. Ik zou eens niet meteen Arrow zien. Verschrikkelijk.

Reacties


Door Tweakers user hyptonize, woensdag 6 mei 2015 14:41

Als je die mannen nou een stapje voor bent, en gewoon tijdig je wekker zet. Dan staan zij met hun bek vol tanden!

Door Tweakers user Aionicus, woensdag 6 mei 2015 14:44

of als je gewoon sickbeard gebruikt download hij hem vanzelf. kan je lekker doortukken tot het klaar is.

Zet er een notifier op wanneer het binnen is als wekker en stuur dan een berichtje naar je maten ;p

Door Tweakers user hyptonize, woensdag 6 mei 2015 14:46

Aionicus schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 14:44:
of als je gewoon sickbeard gebruikt download hij hem vanzelf. kan je lekker doortukken tot het klaar is.

Zet er een notifier op wanneer het binnen is als wekker en stuur dan een berichtje naar je maten ;p
SB is ondertussen niet meer in ontwikkeling. Sonarr is een waardige opvolger!

Door Tweakers user onok, woensdag 6 mei 2015 15:03

gewoon een goeie torrent site met rss feeds :)

Door Tweakers user RadioKies, woensdag 6 mei 2015 15:22

Ik dacht eerst, dit gaat over spoiler free series e.d. kunnen kijken als je legaal wilt kijken (lees: niet downloaden maar wachten tot t in NL uit komt of ergens een br/dvd set gekocht kan worden) ivm dat iedereen de dag nadat de afl uit is al begint te praten over vanalles en nogwat oftewel: SPOILERS!

Je hebt Netlix, dat werkt fijn. Helaas moet je voor het hele aanbod een proxy gebruiken wat weer zeer jammerlijk is. Voor de minder legale wegen heb je sickbeard, couchpotato en andere progsels.

Wil je het via de Nederlandse televisie dan kan je nog lang wachten denk ik, aangezien uitzending gemist ook een troep is van heb ik jou daar met kwaliteit waar je 10 jaar geleden al geen genoegen mee zou nemen.

Door Tweakers user Eppux, woensdag 6 mei 2015 15:32

hyptonize schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 14:46:
[...]
SB is ondertussen niet meer in ontwikkeling. Sonarr is een waardige opvolger!
Er is nochtans nog steeds beweging op de SickBeard github pagina. De hoeveelheid nieuwe functionaliteit is wel beduidend minder, daarom gebruik ik sinds enige tijd de SickRage fork. Deze wordt wel nog constant ontwikkeld en lag me beter als Sonarr.

Door Tweakers user Tazzios, woensdag 6 mei 2015 15:40

Volgens mij bedoelt de schrijver dat jullie reacties vooral het probleem is tegenwoordig en NIET de oplossing.Jullie komen met oplossing zodat je zosnel mogelijk de nieuwe aflevering kan kijken. Vervolgens ben je dan van de amerikaanse Tv afhankelijk.

"Dat gebeurt nou eenmaal als je Amerikaanse series volgt. Je bent verplicht om deze meteen te kijken, nadat die in Amerika zijn uitgezonden. Als je dat niet doet... tja je kunt het wel raden wat er dan gebeurt.. "

Waarom is het niet mogelijk een oudere serie te kijken? Waarom moet een aflevering nou direct gedownload en bekeken worden? Dat bedoelt de schrijvers volgens mij.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 15:41]


Door Tweakers user PoweRoy, woensdag 6 mei 2015 15:49

Eppux schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 15:32:
[...]


Er is nochtans nog steeds beweging op de SickBeard github pagina. De hoeveelheid nieuwe functionaliteit is wel beduidend minder, daarom gebruik ik sinds enige tijd de SickRage fork. Deze wordt wel nog constant ontwikkeld en lag me beter als Sonarr.
Heb een tijdje SickRage gebruikt maar kwam vaak voor dat iets niet gedownload was (wel geprobeerd).

Sonarr heb ik dat oude afleveringen soms niet gevonden worden op de indexers. Beetje vreemd.

Door Tweakers user NightFox89, woensdag 6 mei 2015 15:50

Rare tekst, en ik snap eerlijk gezegd nu echt niet wat je ermee wilt zeggen :S

Door Tweakers user friggler, woensdag 6 mei 2015 15:53

NightFox89 schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 15:50:
Rare tekst, en ik snap eerlijk gezegd nu echt niet wat je ermee wilt zeggen :S
Hier nog zo iemand, of word ik nu gewoon heel oud (30 jaar)?

Door Tweakers user pclinde, woensdag 6 mei 2015 15:57

Ik vind je kamer gewoon erg mooi. Hoewel ik niet van plan was om een pan mee te nemen, maar een wc borstel.

Groetjes,
De man naast je bed

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 mei 2015 16:09

Downloaden?

Dat stream je toch gewoon lekker. Opstaan 's ochtends, PC aan, en streamen naar de TV.

_/-\o_

Door Tweakers user brid, woensdag 6 mei 2015 16:11

Volg het ook niet helemaal.

Maar komt er denk op neer wanneer series global live gaan ipv regionaal.
In de hoogtij dagen van Bierdopje stond er zeer snel een nederlandse ondertitel.

Nu moet de serie eerst in amerika uitkomen, verkocht worden aan nederland en uitgezonden en dan pas worden ze on-demand

Daredevil van Netflix deed het wel goed, amerika tegelijk met europa

Door Tweakers user Crazy D, woensdag 6 mei 2015 16:17

Hoewel ik er niet te serieus op in wil gaan.. maar waar is het recht dat wanneer "iets" "ergens" ter wereld wordt uitgezonden, dit direct wereldwijd beschikbaar is? Waarom zou dat een recht moeten zijn? Ik snap uiteraard waarom je dat wilt, en ik download op vrijdagochtend een paar series die op donderdag in Amerika zijn uitgezonden. Geen excuses voor want ik kan ook wachten tot ze hier op tv zijn. Zo ging dat vroeger tenslotte ook gewoon, en ik heb er geen trauma aan over gehouden hoor. Ik snap alleen niet zo goed waarom mensen daar zo gigantisch op hameren en zelfs als excuses aanvoeren om geen Netflix account te nemen "want het loopt toch achter". Ja, dus? Als je niet alvast de series had gedownload, liep je niet achter...

Door Tweakers user Soldaatje, woensdag 6 mei 2015 16:18

NightFox89 schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 15:50:
Rare tekst, en ik snap eerlijk gezegd nu echt niet wat je ermee wilt zeggen :S
Ik snap wel wat hij er mee wil zeggen, maar het blijft wel een raar verhaal inderdaad.

Door Tweakers user RobinHood, woensdag 6 mei 2015 16:35

Crazy D schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 16:17:
Hoewel ik er niet te serieus op in wil gaan.. maar waar is het recht dat wanneer "iets" "ergens" ter wereld wordt uitgezonden, dit direct wereldwijd beschikbaar is? Waarom zou dat een recht moeten zijn? Ik snap uiteraard waarom je dat wilt, en ik download op vrijdagochtend een paar series die op donderdag in Amerika zijn uitgezonden. Geen excuses voor want ik kan ook wachten tot ze hier op tv zijn. Zo ging dat vroeger tenslotte ook gewoon, en ik heb er geen trauma aan over gehouden hoor. Ik snap alleen niet zo goed waarom mensen daar zo gigantisch op hameren en zelfs als excuses aanvoeren om geen Netflix account te nemen "want het loopt toch achter". Ja, dus? Als je niet alvast de series had gedownload, liep je niet achter...
Het is wel een klein beetje raar, alles is binnen een paar klikken te krijgen over de hele wereld, ik kan live naar mensen kijken die aan de andere kant van de wereld zitten, als er nu een fabriek ontploft in China kan dat binnen 10 minuten op Nu.nl staan, ik kan next-day shipping krijgen als ik iets uit de States bestel [al betaal ik daar flink voor], maar somehow is het onmogelijk dat series, en in mindere mate films, binnen een normale tijd "overal" in de wereld te zien zijn.

Over het feit dat sommige erg goede films en series nieteens legaal te bekijken zijn in NL niet te beginnen. Niet te koop in de winkel, niet te krijgen on-demand, alleen maar via torrents en nieuwsgroepen.

Door Tweakers user A Lurker, woensdag 6 mei 2015 16:37

Ook ik vind het een apart verhaal. Een moment dachtt ik dat het je kinderen waren, die binnen kwamen stormen. Maar ik neem aan dat dan enkel de slaapkamer is, en niet vanuit de voordeur, dat ze binnen komen stormen.

Wellicht noem je het 'artistieke vrijheid', maar ik begrijp niet wie je met die mannen bedoelt. Je eigen verslaving? Of de starre commerciele producent van de betreffende serie? Je collega's die je een sukkel vinden als je op maandag geen samenvatting van de op zondag gereleaste episode kunt geven. Of wellicht een combinatie? Vragen, vragen...

Door Tweakers user Secsytime, woensdag 6 mei 2015 18:12

A Lurker schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 16:37:
Ook ik vind het een apart verhaal. Een moment dachtt ik dat het je kinderen waren, die binnen kwamen stormen. Maar ik neem aan dat dan enkel de slaapkamer is, en niet vanuit de voordeur, dat ze binnen komen stormen.

Wellicht noem je het 'artistieke vrijheid', maar ik begrijp niet wie je met die mannen bedoelt. Je eigen verslaving? Of de starre commerciele producent van de betreffende serie? Je collega's die je een sukkel vinden als je op maandag geen samenvatting van de op zondag gereleaste episode kunt geven. Of wellicht een combinatie? Vragen, vragen...
Ik denk dat hij bedoelt, omdat downloaden niet mag hij geforceerd werd om het te doen. Plausible deniability. Ofzo?

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 mei 2015 18:14]


Door Tweakers user Droefsnoet, donderdag 7 mei 2015 09:05

Ai, kennen tweakers de mannen niet? Die mysterieuze mannen die ons dwingen om meteen de nieuwste aflevering te kijken? Die mannen die aangeven dat je een serie binnen 24 uur moet kunnen kijken nadat die in Amerika is uitgezonden omdat anders... ehm... de serie minder... eh... nee, je leven dan niet meer... eh... nouja je weet wel waarom.

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 7 mei 2015 11:36

@Droefsnoet, je moet de spoilers voorblijven natuurlijk.

Door Tweakers user Crazy D, donderdag 7 mei 2015 14:13

VasZaitsev schreef op woensdag 06 mei 2015 @ 16:35:
[...]

Het is wel een klein beetje raar, alles is binnen een paar klikken te krijgen over de hele wereld, ik kan live naar mensen kijken die aan de andere kant van de wereld zitten, als er nu een fabriek ontploft in China kan dat binnen 10 minuten op Nu.nl staan, ik kan next-day shipping krijgen als ik iets uit de States bestel [al betaal ik daar flink voor], maar somehow is het onmogelijk dat series, en in mindere mate films, binnen een normale tijd "overal" in de wereld te zien zijn.

Over het feit dat sommige erg goede films en series nieteens legaal te bekijken zijn in NL niet te beginnen. Niet te koop in de winkel, niet te krijgen on-demand, alleen maar via torrents en nieuwsgroepen.
Het gaat er niet om of het raar is of niet dat een film pas 6 maanden later hier is of niet. Het gaat erom waar mensen het recht vandaan menen te halen dat je maar elke film en serie die ooit ergens is geproduceerd, hier kunt zien waar en wanneer en hoe jij dat maar wilt. In alle discussies is altijd het argument "het is hier pas veel later beschikbaar". Ja, dus? Welk recht zou ervoor moeten zorgen dat dat anders is?

Door Tweakers user Pathogen, donderdag 7 mei 2015 15:00

Spoilers? Eigenlijk nooit last van. Mensen die spoileren op FB staan niet in mijn vriendenlijst, en op andere plaatsen zou ik niet weten waar ik voor het laatst gespoilerd ben.

En wat betreft collega's: die zijn hier gewoon subtiel.

Door Wesley Velroij, vrijdag 8 mei 2015 16:46

Heb ik nou eens geluk dat ik hier geen last van heb, want mijn collega's zijn allemaal Duitsers dus die moeten dan altijd langer wachten omdat in Duitsland alles gedubt word.

Reageren is niet meer mogelijk